Polis Akademisi PÖH Alımında KPSS'si Düşük Adaylara Önemli Uyarı

Polis Akademisi 2019 yılı özel harekat polisi alımı başvurusu devam ediyor. Başvuru devam ederken , KPSS 'si düşük olan PÖH adaylarına önemli bir uyarı geldi.

Polis Akademisi PÖH Alımında KPSS'si Düşük Adaylara Önemli Uyarı

PÖH alımında KPSS 'siz düşük olanlar dikkat.

Polis özel harekat alımı başvuruları devam ediyor. Şimdiye kadar on binlerce aday ilana başvuru yaptı. Son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2019 'a kadar başvuru sayısının 100 binlere yaklaşması bekleniyor.

İlana başvurular devam ederken , başvuru yapan ve mülakat aşamalarına girecek adaylara önemli uyarı geldi. Uyarı özellikle KPSS 'si düşük olan adayları ilgilendiriyor. 

KONTENJAN AZ

En az 2-3 binlik bir alım beklenirken 500 kişilik özel harekat alımı kadın adayların tepkisine neden oldu. Yıllardır bekledikleri alımda kadınların işi zorlaştı.

PÖH alımı başvuru ekranı için TIKLAYIN

KPSS PUAN SINIRI

PÖH alımına başvuru yapacak lisans mezunlarında 60, ön lisans ve lise mezunlarında 65 KPSS şartı aranmaktadır. On binlerce adayın KPSS puanı düşürülsün tepkileri devam ediyor. 

PÖH PUAN HESAPLAMA

Polis özel harekat alımı mülakat aşamalarından sonra atamaya hak kazanan adaylar, puan sıralamasına göre belirlenecek. KPSS puanı, spor puanı ve mülakat puanı hesaplanacak ve adayların başarı puanı bellli olacak.

Hesaplama yapılırken KPSS puanının yüzde 25 'i, spor puanının yüzde 25 'i , sözlü mülakat puanının ise yüzde 50 'si alınır.

PUANI DÜŞÜK OLANLAR DİKKAT

Bu hesaplamaya bakacak olursak , en önemli aşamanın sözlü mülakat aşaması olduğu görülmektedir. Ancak spor ve KPSS puanının da etkisi büyük. Alım sayısı az olduğu için 0,25 puanın bile önemi büyük.

Bu nedenle KPSS 'siz düşük olan adayların spor ve sözlüde ellerinden gelen her şeyi yapması gerekmektedir. 

Örnek olarak vermek gerekirse KPSS 'siz 70 olan bir kişi sporda 90 yaparsa, KPSS 'siz 90 ama sporda 70 yapan biri ile eşit şekilde sözlü mülakata girecek. 

Bu nedenle adayların parkura şimdiden yoğun şekilde hazırlanması gerekmektedir. 

PÖH'e başvuru yapanlar ve yeni ilan bekleyenler bu sayfada

Bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN