ÖSYM'den Son Dakika YKS Başvuru Uyarısı (Polis-Subay-Astsubay Alımı)

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında 2019 YKS başvurusu için son günlere girildiğine yer verildi. Başvuru detayları haberimizde.

ÖSYM'den Son Dakika YKS Başvuru Uyarısı (Polis-Subay-Astsubay Alımı)

ÖSYM'den YKS başvurusu hakkında son dakika açıklaması.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı YKS başvurusu için son günlere girildiğine yer verildi. 6 Mart günü sona erecek başvuru için polis, subay ve astsubay adaylarına da önemli uyarı yapıldı.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz yıl sistem değişmiş ve üniversiteye giriş sınavında YGS-LYS yerine YKS (TYT-AYT-YDT) getirilmişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu yıl ikinci defa yapılacak

YKS başvurusu 6 Mart günü sona erecek. Başvurular önce internet üzerinden yapılmaktadır. ais.osym.gov.tr adresine gidin. Bu adreste panelinize TC kimlik numaranız ve ÖSYM şifrenizle ya da E Devlet ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda , başvuru sürecindekiler kısmına gidin ve 2019 YKS başvuru sayfasına gidin. 

Başvuru sayfasına gittikten sonra başvuru adımlarını tek tek takip edin ve bilgilerinizi eksiksiz şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayın.

BİLGİLER GÜNCEL DEĞİLSE ADAYLAR NE YAPMALI?

Adaylar, bilgileri ve fotoğrafı güncel değilse , en yakın bir liseye gidip güncelleme yapacak ve bu şekilde başvuru yapacak. 

BAŞVURU ÜCRETİ

İnternet üzerinden başvuru yapan aday, her bir oturum için 50 TL olan başvuru ücretini aşağıdaki anlaşmalı bankalara yapacak.

İnternet üzerinden ön başvurular 6 Mart'ta bitiyor. Başvuru ücreti için son tarih ise 7 Mart 2019 23.59.

ANLAŞMALI BANKALAR

ÖSYM Anlaşmalı bankalar şu şekilde;

SUBAY-ASTSUBAY-POLİS ALIMI

2019 YKS puanı ile Milli Savunma Üniversitesine, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine subay-astsubau , Polis Meslek Yüksek Okullarına ise polis memuru alımı yapılacak. MSÜ sınavı başvuruları bitti. MSÜ sınavına başvuru yapan adayların YKS 'ye başvuru yapması gerekmektedir. 

Polis alımı başvuru detayları için TIKLAYIN

Jandarma askeri öğrenci alımı şartları için TIKLAYIN

TÜM POLİS- ASKER ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA