Jandarma Lise Mezunu Subay Alımı Taban Puanı Belli Oldu

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2019 yılı lise mezunu subay alımı için YKS taban puanı belli oldu. İşte subay alımı başvuru şartları ve taban puanı ile diğer detaylar.

Jandarma Lise Mezunu Subay Alımı Taban Puanı Belli Oldu

Jandarma 2019 yılının ilk subay alımı için başvurular başladı.

Lise mezunu adaylar arasından subay olarak yetiştirmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesine subay alımı yapılacağına yer verildi. YKS başvuru kıalvuzunda verilen bilgiye göre adayların YKS 'ye girmesi ve baraj puanı aşarak JSGA 'ya başvuru yapması gerekmektedir. 

Biz de bu haberimizde Jandarma bünyesinde subay olmak isteyen adayların alması gereken baraj puanına yaş ve diğer şartlara yer verdik.

BAŞVURU ŞARTLARI

TABAN PUAN

JSGA 'ya subay alımında taban puan  geçtiğimiz yıl şu şekildeydi:

"2018 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)‟nden en az 150 veya üzerinde puan almış olmak koşuluyla adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavından alacağı puan ile birlikte hesaplanacak olan YKS Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az Türkiye‟de 240.000‟inci sıradaki adayın aldığı puanı almış olmak.

Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için 2018 yılı Temel Yeterlilik Testi (TYT)‟nden en az 150 veya üzerinde puan almış olmak koşuluyla adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavından alacağı puan ile birlikte hesaplanacak olan Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az Türkiye‟de 240.000‟inci sıradaki adayın aldığı puanın en az % 80‟ini almış olmak"

Bu yıl da bu taban puanın uygulanması bekleniyor.

BAŞVURU

JSGA bünyesinde subay olmak isteyen adayların YKS 'ye başvuru yapması gerekmektedir. YKS 'ye giren adaylar için Haziran-Temmuz ayında JSGA subay alımı kılavuzu yayımlanacak ve başvurular alınacak.

Subay alımı sürecinden haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN