Yaş Şartı Değişmişti: Lise Mezunu Kadın-Erkek Polis Alımı Başvurusu (2019 PMYO)

2019 yılının ilk polis alımına başvurular bugün başladı. TYT puanı ile PMYO 'lara 250 'si kadın, 2250 'si erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılacak. Lise mezunlarından yapılacak alımda başvuru detayları haberimizde. İşte 2019 yılının ilk polis alımı detayları.

Yaş Şartı Değişmişti: Lise Mezunu Kadın-Erkek Polis Alımı Başvurusu (2019 PMYO)

2019 yılının ilk polis alımına başvurular başladı.

2019 PMYO polis alımı için ön başvurusu bugün başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bugün yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı YKS başvurularının başladığına yer verildi. 

PMYO POLİS ALIMI TYT PUANI İLE

Her yıl Polis Meslek Yüksek Okullarına polis alımları Üniversiteye giriş sınav puanı ile yapılıyor. Önceki yıllarda YKS puanı ile yapılan başvurular, sistemin değişmesinin ardından TYT puanı ile alınıyor. PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 'ye başvuru yapması gerekmektedir. 

TYT 'ye başvuru yapmayan, sınava girip istenen baraj puanını geçemeyen adaylar PMYO polis alımına başvuru yapamayacak. 

SON BAŞVURU 6 MART

TYT için başvurular bugün başladı. ÖSYM aracılığıyla alınan başvurular 6 Mart tarihine kadar devam edecek. Polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların önce ais.osym.gov.tr adresinden ön başvurusunu yapması gerekmektedir. TYT ön başvurunuzu yapın ve 50 TL olan başvuru ücretini yatırın.

TYT başvurusunu yaptıktan sonra başka bir işlem yapmanıza gerek yok. 15 Haziran Cumartesi günü TYT yapılacak. TYT  sonuçlarının açıklanmasının ardından Polis Akademisi PMYO duyurusu yayımlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

PMYO polis alımı başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (TYT puan türünden 260,000) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
  • Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
  • Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

YENİ POLİS-PÖH-POMEM-ASTSUBAY-SUBAY ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN