Süleyman Soylu'dan Flaş AYM Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Anayasa Mahkemesi hakkında bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu açıklamasında AYM hakkında flaş sözler söyledi.

Süleyman Soylu'dan Flaş AYM Açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu'dan AYM açıklaması.

AYM ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki tartışmada yeni açıklama geldi. AYM Başkanı Zühtü Arslan 'ın bugün yaptığı açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "AYM ile ne derdiniz var?) sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Benim gibi yüksek bir kurum ile bir derdim söz konusu değildir: 

Refah Partisi'ni kim kapattı? AYM

Refah Partisi ne yaptı bu ülkeye. Özgürlük değil mi bir siyasi teslimin sağlanması. Nerede özgürlük. 

367 garabet. Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Engelliyorsunuz. Peki bunu kim sağladı AYM

2010 yılında AYM, Anayasa değişti mi bu ülkede? Anayasanın içerik denetimine giremezsin. HSK'nın yapısı değişti. 17-25 Aralık nasıl geldi bu ülkeye. Desin ki şöyle geldi birisi.

Bütün bunlardan sonra, derdiniz ne? Bisiklet tartışması başlatıyorsunuz. Bir AYM üyesinin bisikletini gösterip AYM maddesini ortaya koyması bir Tweet atması sakil bir davranıştır. Eğer bu davalar görülürken bunun kamu düzeni ile alakası var dersem tepki artar. Ben böyle bir şey yapmamışım ki. Bitmiş sonradan haberim oldu. Bir reaksiyon ortaya koydum.

Netice itibarıyla, öyle bir hava oluşturuyor ki sanki biz müdahale etmişiz de , Anayasaya aykırı olmuş da , Ama netice itibarıyla böyle bir tablo ortaya koymuslar.

Ben de ajansta ne zaman yayınlanmışsa ben de Allah Allah bu nasıl olmuş diye bakmışım.

Bu ülkede çukur barikat hendek olayı oldu mu olmadı mı? Yüzlerce evladımız şehit oldu. Peki ne istediler? Dedilerki 17-18 yerde özerklik ilan edelim. Ey devlet dediler biz yeni bir otorite kuruyoruz. Ve bunu yaptılar. Ve bunu yaparken seyahat özgürlüğünü engellediler mi? Hürriyeti , Yaşam Hakkını Engellediler mi? Peki bütün bu hakları kim engelledi PKK.

Devletin görevi kamu düzenini oturtup bu hadiseleri ortaya çıkanları cezalandırmak. Peki AYM ne yaptı. Böyle bir karar verdi.

Bir takım sözde aydınlar bir bildiri imzaladı. Şimdi bu bildiri şurada duruyor. Yani diyor ki devletin bunları yapması suç Devletin Surda Nusaybin'de, Cizre 'de sokağa çıkma yasağı ilan etmek , ağır silahlarla saldırarak yaşam hakkını kaldırdı diyor. Bizi şikayet ediyor. 

"Bu kasıtlı ve planlı kıyım dediler." Kim yapıyor bunu? "Devlet." Şimdi Allah'ınızı severseniz devlet katliam yaptı dediler.

Başkomiser Ahmet Çamur katil mi? Şehit oldu orada. Onlarca yüzlerce evlat şehit oldu gazi oldular. 

Bu rezil bir bildiri. 

Buna ilk derece mahkemeler diyor ki siz suç işlediniz. Terör örgütleri ile aynı suçu işlediniz. Ama AYM diyor ki. Her ne kadar PKK'nın söyledikleri ile özdeşleşse de bunu söylemeleri hürriyetleri var.

Bu bildiri diyor ki devlet katildir. 

Ama AYM bu düşünce özgürlüğü diyor. "