Son Anket Sonucu; AK Parti ile MHP'nin Oy Oranı...

MAK Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat bir son dakika açıklamasında bulundu. Kulat yaptığı açıklamada AK Parti ile MHP 'nin oy oranını duyurdu.

Son Anket Sonucu; AK Parti ile MHP'nin Oy Oranı...

Son anket sonucu.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat 'tan bir son dakika açıklaması geldi. Katıldığı  bir Youtube programında Lale Özan Arslan 'ın sorularını cevaplayan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kulat, yapılan son seçim anketlerine ve kendi araştırmalarını kamuoyu ile paylaştı.

DRAMATİK DÜŞÜŞ

Geçtiğimiz ay şirket olarak yaptıkları anketin sonucunu canlı yayında açıklayan Kulat, "AK Parti'de dramatik bir düşüş var, ifadesini kullanmıştım. Başkaları tarafından yapılan kamuoyu araştırmalar da AK Parti'nin araştırmaları da o rakamlara yakın çıkıyor" diye konuştu.

YÜZDE 50+1 'İN ALTINDA

AK Parti ve MHP birlikteliği ile oluşturulan Cumhur İttifakının oy oranının yüzde 50+1 'i bulmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Kulat, yeni partilerin AK Parti 'ye etkisini değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Kurulan yeni partiler, AK Parti tabanından oy alacak. AK Parti bu iki partiyi de karşısına almış durumda. Eğer şartlar böyle devam ederse Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Millet İttifakı'nın tarafına geçmiş görünüyor. MHP ile AK Parti'nin toplamı 50+1 etmiyor artık" ifadesini kullandı. Öte yandan Kulat, "Seçmen daha çok Ahmet Davutoğlu'nun partisini ve Ali Babacan'ın kuracağı partiyi bekliyor."

OLUMLU İCRAATLAR BİLE ...

Hükümetin yaptığı olumlu icraatların bile toplumun bir kısmında inandırıcı olmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Kulat, geçmişte vaatlerin AK Parti 'ye seçim kazandırdığını söyleyerek, "Ancak AK Part artık aynı inandırıcılığı bulamıyor. Hükümetin siyasi olarak bir inandırıcılık sorunu var. Eğer Türkiye siyasetinde bir kere daha belirleyici aktör olmak istiyorsa bu sorunu çözmeli" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA