Saadet Partisi İttifaktan Ayrılıyor mu 3’üncü İttifak Olabilir Dedi

Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan bomba bir iddia geldi. ‘Bunu ilk defa söylüyorum’ dedi, ‘Üçüncü ittifak olabilir.’

Saadet Partisi İttifaktan Ayrılıyor mu 3’üncü İttifak Olabilir Dedi

Millet ittiffakı üyelerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan sürpriz bir çıkış geldi. Karar Tv de programa katılan Karamollaoğlu, seçim kanundaki değişikliği hatırlatarak "Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir" ifadelerini kullandı.

Aday Toplumda Güven Telkin Etmelidir

Millet itifakının adayı hakkında da konuşan Karamollaoğlu; "Mantıklı olan aday, halkın çoğunluğunun tasvip edeceği, ister sağda olsun, ister solda, ister milliyetçi olsun, toplumda güven telkin ediyor olması önemlidir."

Daha önce de sık sık Millet İttifakı'nda yer almadıklarını belirten Karamollaoğlu, muhtemel bir üçüncü ittifakla ilgili sinyaller vermiş oldu.

‘’Bunu İlk Defa Söylüyorum’’

Altılı masadaki görüşmeleri işaret eden Karamollaoğlu, "AK Parti'den kopan yüzde 15'lik kesim AK Parti'nin memleketin sorunlarını çözemediğini gördü. Herkes yanlışı gördü ancak bunu düzeltme konusunda bir ittifak sağlayamadı. Biz de dahil olmak üzere arayışta olacağız. Zaman içerisinde bir neticeye varacağız. Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Seçim kanunuyla şartlar değişti. 3. ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /