Emek ve Özgürlük İttifakı 5 Ocak'ta İstanbul'da Toplanıyor

Emek ve Özgürlük İttifakı liderleri 5 Ocak'ta İstanbul'da toplanacak. ülkemizin seçime nasıl bir atmosferde gireceği başlığının yanı sıra aynı zamanda geride kalan 2022 senesinin de ele alınması bekleniyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) meydana getirdiği 'Emek ve Özgürlük İttifakı' liderleri 2023 senesinin ilk haftası İstan

Emek ve Özgürlük İttifakı 5 Ocak'ta İstanbul'da Toplanıyor

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Toplantısında Hangi Konular Ele Alınacak? 

Eylül ayında İstanbul'da kuruluşunu deklarasyon ile kamuoyunu açıklayan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın liderleri bu tarihten itibaren ilk defa ortak karede buluşacak.


Edinilen bilgiye göre Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin başkanları ile eş başkanları 5 Ocak tarihinde İstanbul'da bir toplantı düzenleyecek. 

'Siyasi operasyonlar', 'seçime giderken demokratik siyaset ortamının durumu’, ‘derin yoksulluk' gibi konular bu toplantıda ayrıntıları ile ele alınacak.


Geride bıraktığımız 2022'nin analiz edileceği toplantıda seçim gündemi de bir diğer başlık konusu olacak. Seçime yönelik siyasi atmosfere bağlı değişiklik gösteren dinamikler ele alınacak. Türkiye'nin Seçim atmosferini nasıl girdiği detayları ile masaya yatırılacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Büyük Mitingi, 15 Ocak'ta İstanbul'da Yapılacak 

Emek ve özgürlük İttifakı bileşenleri geride bırakılan süreç içerisinde İstanbul Emek buluşması, İzmir, Adana ve Dersim'de ise halk toplantıları düzenledi. Aynı zamanda 15 Ocak'ta sahaya inilecek ve İstanbul'da büyük İstanbul mitingi düzenlenecek.


Altılı Masa 5 Ocak'ta Toplanıyor 

Emek ve Özgürlük İttifakı ile aynı gün 6’lı masada 10. defa Gelecek Partisi ev sahipliğinde Ankara'da toplanacak. 

CHP, İYİ PARTİ, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin meydana getirdiği 6’lı masanın bu toplantısında ise hükümet programına son noktanın konulması ile ortak yönetimiyle ilgili çalışmalara devam edilmesi bekleniyor. 

.