DEVA Partisi : İş Bulamadığı için Hayatından Vazgeçen Gençler Var

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında genç işsizliğin geldiğine vurgu yapıldı.

DEVA Partisi : İş Bulamadığı için Hayatından Vazgeçen Gençler Var

İş bulamadığı için hayatından vazgeçen gençler olduğuna yer verilen açıklamada, aile baskısının psikolojik baskıya dönüştüğü, ekonomik bunalımın en çok gençleri etkilediği öne sürüldü. DEVA Partisi'nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Ülkemizde insanlar fikirlerini, düşüncelerini özgürce söylemekten çekiniyor. Hatta bu düşünceler mevcut hükümeti eleştiren bir konu ise yaptırımları maalesef ağır oluyor.
“Silivri soğuktur şimdi” cümlesi günümüzde gençler arasında çok popüler. Oysa düşünen, üreten bir nesil eleştiriden geri duramaz ve durmamalıdır.

İş bulamadığı için hayatından vazgeçen gençler var

Onca yıl okumuş, emek vermiş bir genç, torpili olmadığı için devlette ya da özel sektörde işe giremezken, mevcut hükümetten referanslı olanlar en iyi mevkilere gelebiliyor. Gençlerin bir kısmı, iş bulamadığı için ailesinden aldığı harçlıkla geçimini sürdürüyor. Bazı gençler, iş bulamadığı için hayatlarından vazgeçiyor. Yeni üretim sahaları keşfedilmezse ve genç bireyler iş sahasına dahil edilmezse bu kırılmalar gün geçtikçe daha da büyüyecektir. 

Aile baskısı, psikolojik baskıya dönüşüyor 

Ekonomik özgürlüğe kavuşamamış gençler aile baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Ailesine bağımlı olan gençler bu psikolojik baskıyla başa çıkmaya çalışıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik bunalımdan en çok tahribatı gençler görüyor. Bir hayalimiz var Yarınlarımızın inşasında etkin rol alacak gençlere gereken değer verilmelidir.
Gençlerin hayal ettikleri ülke ortamı herkesin memleket için mücadele ettiği, ayrımların yapılmadığı, ehliyete ve liyakate önem verilen bir ortamdır.