Ali Fuat Atik Yeni Denizli Valisi Oldu (Ali Fuat Atik Kimdir , Aslen Nereli)

Son dakika : Siirt Valisi olarak görev yapan Ali Fuat Atik, bugün yayımlanan kararname ile Denizli Valisi oldu. Peki Ali Fuat Atik kimdir? Nerelidir? İşe detaylar.

Ali Fuat Atik Yeni Denizli Valisi Oldu (Ali Fuat Atik Kimdir , Aslen Nereli)

Denizli Valisi açıklandı: Ali Fuat Atik.

Bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile birçok şehrin valisi değişti. Değişen Valilerden biri de Denizli Valisi oldu. Daha önce Siirt Valisi olarak görev yapan Ali Fuat Atik , Denizli Valisi oldu.

1975 senesinde Trabzon 'da dünyaya gelen Atik, ilk ve orta öğreniminiden sonra üniversiteye gitti. Ancak Atik ilk ve orta öğrenimini , babasının memuriyet görevi needeniyle farklı şehirlerde tamamladı. 

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü yazan Atik, burayı başarı ile tamamladı.
 
Daha sonra 26 Aralık 1999 tarihinde yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanan Atik, 87. dönem Tokat Kaymakam adayı olarak 29 Mayıs 2000 tarihinde göreve başlangıç yaptı.

Daha sonra Kırklareli-Pehlivanköy, Edirne-Lalapaşa Kaymakam Vekilliği görevlerini yapan Atik, Kaymakam Adaylığı döneminde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Yönetim Bilimi alanında Yüksek Lisans Eğitimi'ni ve Londra Middlesex Üniversitesi'nde Yabancı Dil Eğitimi'ni tamamladı.
 
Ali Fuat Atik sırasıyla aşağıdaki görevleri yaptı:

Rize-Derepazarı, Bingöl-Karlıova, Ağrı-Taşlıçay Bolu-Mengen Kaymakamlık

Ardahan Vali Yardımcılığı

Bartın-Ulus ve Çanakkale-Ezine Kaymakamlık

20.03.2017 tarihinde Erzurum-Karayazı Kaymakamlığı

Daha sonra Belediye Başkanlığına kayyum olarak atandı.

İngilizce bilen Sayın Ali Fuat Atik. evli ve iki çocuk babasıdır.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA