20 Bin Polis Alımı Daha Olacak (PMYO-PAEM-POMEM-PÖH)

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2019 yılında 35 bin polis alımı yapılacağına yer verilmişti. 15 bin polis alımı yapıldı ve geriye 20 bin polis kaldı. 20 bin alım ise lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacak.

20 Bin Polis Alımı Daha Olacak (PMYO-PAEM-POMEM-PÖH)

20 bin polis daha alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı açıklamada , Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 25 bin polis alımı yapılacağını söyledi.

Bu açıklama sonrası ilk alım oldu ve 23. dönem POMEM kapsamında en az ön lisans mezunu adaylar arasından 15 bin polis alımı yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılan alımda sonuçlar açıklandı ve adaylar intibak eğitimleri için hazırlanmaya başladı. 

20 BİN POLİS ALIMI DAHA YAPILACAK

Açıklaması yapılan 35 bin polisin 15 bini alındı geriye 20 binlik alım kaldı. Bu sayının da 2019 yılında yapılacak alımlarla tamamlanması bekleniyor. Bu alımlar en az lise mezunu adaylar arasından olacak.

POMEM-PMYO-PÖH-PAEM DAĞILIMI

Kalan 20 binlik polis alımı POMEM, PMYO, PÖH ve PAEM kapsamında yapılacak.

2500 PMYO

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Polis Meslek Yüksek Okullarına TYT puanı ile 250 'si kadın 2250 'si erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılacak. Bu alım için adayların YKS 'de TYT oturumuna başvuru yapması gerekiyor. (Üniversiteye giriş sınavı) YKS 'ye başvuru yapamayanlar, 19 Mart 2019 günü 1 günlüğüne tekrar açılacak başvuru ekranından müracaatını yapabilir.

Başvuru yapanlar TYT 'den baraj puanı geçecek ve sonuçların açıklanmasının ardından spor ile diğer mülakat aşamalarına girecek. 

PAEM

2019 yılında PAEM alımının yıl sonuna doğru yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan alımın bu yıl da yine yıl sonuna doğru yapılması bekleniyor. PAEM kapsamında da 2500 alım bekleniyor.

POMEM-PÖH

Kalan 15 binlik sayı da POMEM-PÖH olarak yapılacak. Bakan Soylu geçtiğpimiz ay yaptığı açıklamada 2019 yılında PÖH alımı yapılması için talimat verdiği ve eksik sayısının araştırıldığını belirtti. Ciddi bir eksik olmadığını belirten Bakan Soylu , söz verdiği gibi kadın PÖH alımı yapılacağını söyledi. Ciddi bir eksik olmadığı için 5 bin civarında özel harekat alımı olması bekleniyor.  Adaylar 24. dönem POMEM 'in PÖH alımı olarak yapılmasını istiyor. 

Kalan 10 binlik alım da üniversite mezunu adaylar arasından polis memuru olarak yapılacak.

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

ADAYLARIN TALEPLERİ

PMYO: Birçok aday, PMYO baraj puanında bir esnetilme yapılmasını istiyor.

PÖH: Adaylar lise mezunu KPSS şartsız özel harekat alımı yapılmasını bekliyor.

POMEM: KPSS şartının esnetilmesini isteyen adaylar, yaş haddinde de esnetilme yapılmasını istiyor.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından polis alımı hakkında, haber yapmamızı istediğiniz taleplerinizi yazabilirsiniz.

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN