Ziya Selçuk'tan 2021 Öğretmen Atama Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve 2021 yılında öğretmen atamalarına değindi. Bakan Selçuk'un açıklamaları haberimizde.

Ziya Selçuk'tan 2021 Öğretmen Atama Açıklaması

Ziya Selçuk'tan öğretmen ataması açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir sondakika açıklamasında bulundu ve 2021yılı personel alımına değindi. MEB olarak en yüksek kadroyu aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, 2021 yılında da en fazla kadroyu alma hedefleri olduğunu söyledi. 

Bakan Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu bütçe, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hangi bakanlığa ne kadar kadro verilebileceğine ilişkin bir genel değerlendirme yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, en yüksek kadroyu alıyor her zaman. Yine en yüksek kadroyu alma konusunda elbette hedefimiz var fakat bütçe yeni belirlendi."

TEDBİRLER ALINDI

"Bütçenin imkanlarının çalışılıp bir öngörüde bulunulması ve mesela geçen sene salgından kaynaklanan yeni kadro ihtiyacı bir yıl öncesinden öngörülemediği için bambaşka tedbirler alındı kadro önceliklerinde. Bizim mevcut durumumuzu ortaya koyup sağlık, emniyet, güvenlik gibi diğer alanların da personel ihtiyaçları var, tabii ki onlarla birlikte değerlendirip eğitimde alabileceğimiz en yüksek kadroyu almakla ilgili çalışmalarımız elbette devam ediyor."

KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

"Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla müzakereler var. Bütçenin çalışmalarının ilerlemesi süreci netleştiğinde bunu tabii ki kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.