Zam İsteyen Öğretmene Tehdit! Siz Yalancısınız! İşten Atarız!

Bahçeşehir Kolejinde çalışan öğretmenler Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası aracılığıyla haklarını savundurlar.

Zam İsteyen Öğretmene Tehdit! Siz Yalancısınız! İşten Atarız!

Buna karşı okul idaresi öğretmenlere "yalancılar" dedi. Mobbing uyguladı ve işten atmakla tehdit etti.

İşte Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin maaş ve mobbing sınavı:

Özel Bahçeşehir Okulları öğretmenleri, düşük ücretler ve yönetimle yaşadıkları iletişim sorunları nedeniyle eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla katılan öğretmenler, maaşlarının azaldığını ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Özel Bahçeşehir Okulları öğretmenleri, düşük ücretler ve yönetimle yaşadıkları iletişim sorunları nedeniyle eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla katılan öğretmenler, maaşlarının azaldığını ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Öğretmenler, pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği uygulamasına tabi tutulduklarını ve tam zamanlı çalışanların sigorta prim haklarının yasa dışı bir şekilde gasp edildiğini belirtti.

Açıklamayı okuyan Tahsin Yüce Mert, okul yönetiminin öğretmen maaşlarında gerçek anlamda iyileştirme yapmak yerine asgari ücretin altında ödemeler yaparak öğretmenleri mağdur ettiğini ifade etti. Okul yönetimi, öğretmenlere yapılan zam taleplerine, velilere de zam yapılmadığı gerekçesiyle karşılık verdiğini söyledi. Öğretmenler, yönetimle iletişim kurma çabalarının sonuçsuz kaldığını ve yönetimin diyalog yollarını tıkadığını belirtti.

Öğretmenler, sendikaları aracılığıyla anayasal haklarını kullanmaya çalıştıklarını ve taleplerini okul yönetimine ilettiklerini söyledi. Öğretmenlerin yoğun şekilde mail göndermesi sonucunda yönetimin tepki gösterdiği ve öğretmenleri tespit etmeye çalıştığı ifade edildi. Okul yönetimi öğretmenleri yalancılıkla suçladı ve öğretmenlerin direnişine karşılık işten atma tehditleri, mobbing uygulamaları ve sendikal faaliyetlerin engellenmesi gibi baskılarla karşılık verdi.

Öğretmenler, ekonomik zorluklarını ve yaşadıkları hak ihlallerini sosyal medya üzerinden paylaşarak gerçeği gözler önüne serdiklerini ifade etti. Sendika temsilcisi Tahsin Yüce Mert, öğretmenlerin kararlı duruşlarını koruduğunu ve maaşlarına karşılık aldıkları işin azami düzeyde yapılacağını bildiren bir ikinci mail attıklarını belirtti. Öğretmenler, haklarını aramanın bir suç olmadığını ve sendikal faaliyetlerin engellenmesinin suç olduğunu vurguladı.

Açıklama sonrasında öğretmenlerin maaşlarının 8 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücret üzerinden yatırılmasına tepki gösterdikleri günde Enver Yücel'in tavukların yem attığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasına tepki olarak Bahçeşehir Okulları Genel Merkezi önüne tavuk yemi atıldı.