Uzman ve Başöğretmenlik Sınavları Kaldırılacak mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda öğretmenler için getirilen uzman ve başöğretmenlik sınavlarının kaldırılması için öğretmen camiasından yoğun baskılar var. peki MEB bu isteklere karşılık verip Uzman ve Başöğretmenlik Sınavlarını Kaldırılacak mı ?

Uzman ve Başöğretmenlik Sınavları Kaldırılacak mı ?

Uzman ve Başöğretmenlik Sınavları Kaldırılacak mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yaptığı düzenleme ile Öğretmenlik Kariyer Basamaklarını yeniden düzenledi ve uzun süredir gündem olan Uzman ve Başöğretmenlik sistemini uygulamaya koydu. Bakanlık tarafından yayımlanan yeni yönetmelik ile MEB kadrolarında 10. yılını dolduran öğretmenler Uzman Öğretmen, Uzman Öğretmenlikte 10. yılını dolduran öğretmenler ise başöğretmen olabilecekler. Ancak düzenlemede Milli Eğitim tarafından yapılan sınavı kazanmaları şartı yer alıyor. 

Uzman ve Başöğretmenlik getirilen eğitimlerine ÖBA üzerinden uzaktan olarak devam eden binlerce öğretmen eğitimleri tamamladıktan sonra Milli Eğitim tarafından yapılacak olan sınava girmek istemiyor. Uzman ve Başöğretmenlik sınavının kaldırılması için ise seslerini Bakanlığa duyurmaya çalışıyor bu kapsamda sendika yetkilileriyle birlikte sosyal medya üzerinden #sınaviptal ve #diplomamuzmanlıkbelgem hastagleriyle twitter atıyor. 

Peki Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin bu isteklerine karşılık verecek mi ? Konuyla ilgili olarak Bakanlıktan herhangi bir resmi açıklama gelmedi ancak, tüm sendikalar bu sınavın yapılmasına karşı. Önümüzde ki günlerde sendikaların konuyla ilgili olarak açıklama yapması bekleniyor.

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım tarihinde

Öte yandan meslekte 10.yılını, uzman öğretmenlikte 10. yılını dolduran öğretmenler ÖBA üzerinden gerekli seminerleri tamamlamaları şartıyla 19 Kasım 2022 tarihinde sınava katılacaklar. Sınavdan başarı olan öğretmenler uzman ve başöğretmelik belgeleri alıp, Ocak ayından itibaren verilecek ekonomik haklardan faydalanabilecekler.