Ücretli öğretmenlere kadro verilsin talebi geldi

İYİ Partili Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM'de yaptığı konuşmasında ücretli öğretmenlere kadro talebinde bulundu

Ücretli öğretmenlere kadro verilsin talebi geldi

Zaman zaman gündemek gelen ücretli öğretmenlere kadro verilsin talebi, geçtiğimiz günlerde yine gündeme geldi. Bir gazetecinin ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddiası sonrasında, konu yine gündeme geldi ve epey tartışıldı. Eğitim camiasını ikiye bölen bu konuyla ilgili olarak milli eğitim bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde açıklama yapmış ve ücretli öğretmenlere kadro verilmesinin gündemde olmadığı, böyle bir çalışmanın yapılmadığı açıklanmıştı.

Tartışmalar sürerken, ücretli öğretmenlere kadro meselesi bu sefer TBMM'ye taşındı. İYİ Partili Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM'de yaptığı konuşmasında ücretli öğretmenlere kadro talebinde bulundu 

 İYİ Parti'li Erhan Usta, Meclis konuşmasında ücretli öğretmenlere kadroyu şu sözlerle dile getirdi : 

 Atanamayan öğretmenlerle birlikte eğitim camiasının en önemli sorunlarından birisi de ücretli çalışan öğretmenlerdir. Ücretli öğretmenler Millî Eğitim Bakanlığının kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleriyle aynı iş yükünü çekmelerine ve aynı görevi üstlenmelerine rağmen özlük haklarındaki eksiklik ve asgari ücretin altında aldıkları maaşla mağduriyet yaşamaktadır. 

Konuyla ilgili Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise “Bakanlığımızca yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır.” ifadesini kullanmıştır.

Ücretli öğretmenler sorunlarını dile getirmek için dün Türkiye'nin farklı bölgelerden Ankara'ya gelerek Bakanlık önünde seslerini duyurmaya çalıştı. Yaklaşık 500 yüz bin sözleşmeliye kadro veren Hükûmet ücretli öğretmenleri yok saymaya devam etmektedir.

Ücretli Öğretmenlere Kadro Çağrısı

Öğretmenlerimizin haklı taleplerini bir kez daha gündeme getiriyor, kadroya geçme talepleri hakkında Hükûmetin ivedilikle adım atmasını bekliyoruz. Son kırk beş gün, eğer siz yapmazsanız Millet İttifakı iktidarında sorunu çözüme kavuşturmak için biz hazırız. '