Ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddialarına sendikadan cevap geldi

Geçtiğimiz akşam gazeteci Gazeteci Engin Pınarbaşlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddiasında bulunmuştu. Bu paylaşıma Eğitim gücü sendikasından cevap geldi.

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddialarına sendikadan cevap geldi

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddialarına sendikadan cevap geldi 

Geçtiğimiz akşam gazeteci Gazeteci Engin Pınarbaşlı sosyal medya hesabından yapmış olduuğu paylaşımda, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli olarak görev alan öğretmenlere kadro verileceğini iddia etti. Pınarbaşlı'nın bu paylaşımı sonrasında KPSS puanıyla atama bekleyen binlerce öğretmen sosyal medya hesbından paylaşımda bulundu ve ücretli öğretmene kadro verilmesi durumuna tepki gösterdi. 

Eğitim Gücü Sen Sendika Başkanından Tepki

Binlerce öğretmen sosyal medya hesabından tepki gösterirken, eğitim sendikası olan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkan Oğuz Özat'tan da ücretli öğretmene kadro verileceği iddilarına cevap geldi. Özat paylaşımında ; "700 bin öğretmen kpss puanıyla atama beklerken piktes öğretmenleri Kpss ile işe başladığı halde 6 yıldır kadro beklerken Memur öğretmen geçiş beklerken Atanmış bir şekilde bırakıp bugün açıktan atama beklerken Ücretli öğretmenlere atama Vicdani değildir . Eğitim sistemi bir yıldır yapılan hatalı uygulamalarla yeterince zarar gördü Umarım sahte haberdir Kpss dışında atama mevzuata aykırıdır ve yasal engel vardır Eğitim gücü sen olarak böyle bir çalışma olduğu takdirde İptali için hukuk dahil tüm yasal süreç başlatılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenlere özel sayfamızı takip etmek için Tıklayın