Ücretli öğretmenler sosyal medyada tek yürek! Haklarını arıyorlar…

Ücretli öğretmenler eğitim sistemimizin ihtiyaç duyulduğunda anında hizmete koşan neferleri. Eğitim sistemimizin en büyük yarası olan öğretmen açığı yarasının pansumanları.

Ücretli öğretmenler sosyal medyada tek yürek! Haklarını arıyorlar…

Onlar her türlü eğitim yarasına pansuman, tedavi olurken onların dertleriyle maalesef kimse ilgilenmek istemiyor. Onların sıkıntısı çok,çözüm bulmak bu kadar zor olmamalı.

Ülkemin dört bir yanında mega kentlerden küçük köylere okullar öğretmene ihtiyaç duyduğunda onlar can simidi olur yıllardır. Ancak artık Milli Eğitim Camiasının öğretmen biriminin ücretli öğretmen ayağı kangren olmuş. Yaşlı başlı asgari ücret altında çalışan öğretmenler var. Sorunları var. Tedavisi şart.

Ücretli öğretmenler tek yürek olmak istiyor. Ücretli Öğretmenler Derneği Başkanı sosyal medya hesabından aşağıdaki linkten tüm ücretli öğretmenleri tek yürek olmaya çağırıyor.

Ücretli öğretmenlerin neredeyse yarım milyona yakın bir seçmene karşılık geldiğini belirden Atasoy buna rağmen görmezden gelinmesine, haklarının konuşulmamasına sosyal medyada birlik olarak olarak, şu dönemde daha gür sesle, daha kalabalık çağrı yapmak istediklerini söylüyor. Hakları verilmeyen tüm ücretli öğretmenleri desteğe bekliyor.