Ücretli Öğretmen Açıklaması: "80 Bin Öğretmene Çıkıp Tatil Ettik Size Maaş Yok Dediler"

Ücretli öğretmenlerin maaş ve diğer hak kayıpları ile ilgili açıklama geldi. Okulların tatil edilmesi sonrası geçici işsiz kalan ve maaş alamayan ücretli öğretmenler mağdur ediliyor.

Ücretli Öğretmen Açıklaması: "80 Bin Öğretmene Çıkıp Tatil Ettik Size Maaş Yok Dediler"

Ücretli öğretmenlerle ilgili açıklama.

İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan , Twitter adresi üzeriden bir açıklama yaptı. Türkkan yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin mağduriyetini dile getirdi ve bu konuda çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Türkkan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Ücretli öğretmenlere  korona virüs tatili nedeniyle maaş verilmeyecekmiş.  Ortalama 1350 lira maaş alan 80 bin ücretli öğretmene bir akşam çıkıp ben okulları tatil ediyorum size de maaş yok dediler. Nasıl yaşayacak bu insanlar?"

CHP 'li Suat Özcan ise TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Eğitime bakacak olursak, öğrenciler ve öğretmenler mağdur durumda. Uzaktan eğitimde yıl sonu yapılacak sınavlarda bu öğretim yılı için öğrencilerin sene sonunda yapılacak sınav soruları coronavirüs salgınıyla ara verildiği tarihe kadar işlenen ders konularını kapsamalıdır. Ücretli öğretmenler girdikleri dersin ücretlerini alırlar, eğitime ara verilmesi nedeniyle derslere giremeyecekler, dolayısıyla ücret de alamayacaklar. Bu sebeple, Millî Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermelidir."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA