Sözleşmeli öğretmen atamalarında ön başvurular başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine atanacak 45 bin sözleşmeli öğretmen atamasında ön başvuru süreci başlıyor

Sözleşmeli öğretmen atamalarında ön başvurular başlıyor

Sözleşmeli öğretmen atamalarında ön başvurular başlıyor

Öğretmen adaylarının merak içinde beklediği 45 bin sözleşmeli öğretmen atamalarında ön başvuru süreci başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınan yayımlanan 2023 öğretmen atama kılavuzuna belirtilen şartları ve KPSS taban puan kriterini sağlayan adaylar atanmak için ön başvurularını 1 Nisan 2023 tarihine kadar yapabilecekler.  

Sözlü sınavlar 7 Nisan başlıyor

Ön başvuruların sona ermesiyle birlikte, adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak.

Atama sonuçları 8 Mayıs'ta

Sözlü sınav sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte, öğretmen adayları tercihlerini 2 -6 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapacak. Tercih sürecinin tamamlanmasıyla birlikte atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta açıklanacak. Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.

103 branş için atama yapılacak

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacak. 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puan esas alınacak.