Pedagojik Formasyon Açıklaması Geldi: 2021'de Kalkıyor

Pedagojik formasyon ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 2021 yılında formasyonun kalkacağını söyledi.

Pedagojik Formasyon Açıklaması Geldi: 2021'de Kalkıyor

Pedagojik formasyon açıklaması.

Geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Pedagojik formasyon ve Öğretmen atamaları ile ilgili gelen soruya şu şekilde cevap vermişti:

''Kısa vadede ücretli öğretmenlerin durumunu iyileştirmek istiyoruz, Bunun farkındayız. Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili yoğun bir talep var. 700 bin civarında atama bekleyen öğretmen var. İhtiyacımız ise 80 bin civarında. Her yıl ortalama 40 bin yeni mezun oluyor. Pedagojik formasyonu bunun için kaldırıyoruz. Hiç kimsenin formasyon alması gerekmiyor. Onu biz hal edeceğiz. Ekonomik imkanlar el verdikçe atama yapacağız."

YENİ AÇIKLAMA

Pedagojik formasyon açıklamasının ardından bir açıklama daha geldi. Bakan Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında pdagojik formasyon ile ilgili  ''Daha önce duyuru yaptık. Formasyon almayın dedik. Çok net şekilde söylüyorum. Önümüzdeki yıl formasyonu baz almayacağız.'' değerlendirmesini yaptı.

Peki sizce pedagojik formasyon kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.