Öğretmenlerin İl İçi Tayin Dönemi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli ve kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin il içi tayin dönemi başlıyor. Öğretmenler 4 Temmuz 2022 tarihinden itibaren il içi tayin için başvuru yapabilecekler.

Öğretmenlerin İl İçi Tayin Dönemi Başlıyor

Öğretmenler İl İçi Tayin Dönemi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında sözleşmeli ve kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin 2022 yılı il içi tayin dönemi 4 Temmuz 2022 Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Bulunduğu okullarda kesintisiz 3 senedir görev yapan tüm öğretmenler bulundukları il sınırları içerisinden talep ettikleri okullara yer değiştirme talebinde bulunabilecekler. 

İl içi tayin sonuçları 19 Temmuz 'da açıklanacak

Öğretmenler 4 - 8 Temmuz tarihleri arasında MEBBİS sistemi üzerinden atama tercihlerini yapabilecekler ve atama sonuçları 19 Temmuz tarihinden itibaren Valiliklerce açıklanacak. 

Boş kadrolara İl MEM'ler tarafından açıklanacak

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi illerinde bulunan okullarda ki münhal (boş) kadroları kendi internet siteleri üzerinden duyuracaklar ve öğretmenler bu listelere göre İl içi tayin talebinde bulunabilecekler. İl içi tayin döneminin tamamlanmasından sonra iller arası yer değiştirme ve özür grubu dönemi tayin atamaları yapılarak öğretmenlerin 2022 yılı tayin dönemi tamamlanacaktır.