Öğretmenler promosyonlardan memnun değil

Bankalar tarafından öğretmenlere teklif edilen promosyonlar EYT'lilere verilen promosyonlar ile neredeyse eşitlendi. Öğretmenler promosyonlardan memnun değil

Öğretmenler promosyonlardan memnun değil

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerin şu sıralar en büyük problemlerinden birisi de bankaların teklif ettiği promosyon tutarları. Süresi dolan il ve ilçe MEM'ler bankalar ile promosyon anlaşması için masaya otururken, bankalar tarafından sunulan teklifler neredeyse EYT'lilere verilecek olan promosyonlar ile aynı düzeye geldi. 

12 bin 500 lira promosyon

Bunun bir örneği Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşandı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü bugün maaş promosyonları için ihaleye çıktı. 2 bin 339 personel için promosyona çıkan müdürlük, umduğunu bulamayarak ihaleyi iptal etti. Sadece 4 bankanın teklif verdiği maaş promosyonuna en yüksek teklif 12 bin 500 lira ile sınırlı kaldı.  Bu tutar Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok düşük bulundu. Müdürlük, mevcut maaş müşterisi olduğu Ziraat Bankası  ile kısa süreli bir protokol yaparak temmuz ayına kadar maaşlarını buradan almayı sonrasında ise yeniden ihaleye çıkarak, hak edilen promosyon tutarının personeline verilmesinin hesaplarını yapıyor.

torbaliguncel.com