Öğretmenler Eyleme Gidiyor! 1 Kasım'da Derse Girmeyecekler

Meclisten geçerek yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan sınav şartının kaldırılması talep eden öğretmenler eyleme gidiyor. Yetkili sendika eğitim bir sen 1 Kasım Salı günü ilk derslere girmeme ve tüm Türkiye'de ortak basın açıklaması yapma yönünde karar aldı.

Öğretmenler Eyleme Gidiyor! 1 Kasım'da Derse Girmeyecekler

Öğretmenler Eyleme Gidiyor 1 Kasım'da Derse Girmeyecekler 

Geçtiğimiz mayıs ayın meclisten geçerek yasalaşan ve öğretmenler uzman ve başöğretmenlik kariyer sistemi getiren öğretmenlik kariyer meslek kanunu ile ilgili olarak tartışmalar sürüyor. Öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik kariyerine ilerlemeleri için sınav şartının getirildiği öğretmenlik meslek kanunu öğretmenler tarafından eleştirilirken, MEB bu konuda geri adım atmadı ve sınavın 19 Kasım 2022 tarihinde ülke genelinde yapılacağını duyurdu. 

10 sene görev yapan uzman öğretmen olsun talebi

MEB'in uzman ve başöğretmenlik kariyeri için sınav şartında diretmesine karşılık olarak öğretmenlerde eylem kararı aldı. Yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, 1 Kasım Salı günü  ilk derslere girmeme ve tüm Türkiye'de ortak basın açıklaması yapma yönünde karar aldı. Öte yandan Eğitim Bir Sen dışındaki bir çok sendika ise aynı şekilde Öğretmenlik Meslek Kanunundaki sınav şartının kaldırılması ve 10 sene görev yapan öğretmenin uzman, 15 sene görev yapan öğretmenin ise başöğretmen sayılması için 2 Kasım günü ders girmeme eylemi yapacak.