Öğretmenler Dikkat! Uzman Öğretmenlik Eğitim Süresi Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı bugün sona eren Uzman Öğretmenlik eğitimlerinin 9 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Öğretmenler Dikkat! Uzman Öğretmenlik Eğitim Süresi Uzatıldı

Uzman Öğretmenlik Eğitim Süresi Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında en az 10 yıldır görev yapan öğretmenlerin başvurularının kabul edildiği uzman öğretmenlik eğitimlerinin 9 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. 

Eğitimler online yapıyor

Bakanlık şartları taşıyan öğretmenler Uzman ve başöğretmenlik eğitimlerini oba.gov.tr adresi üzerinden online olacak şekilde veriyor. ÖBA üzerinden verilen eğitimleri tamamlayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan kariyet sınavının kazanmaları şartıyla Uzman yada başöğretmen olabilecekler. 

Sınav 18 Kasım'da

Uzman ve Başöğretmenlik kariyetr sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Tamanlanan eğitimler sonrasında yapılacak olan sınavdan en az 70 puan alan öğretmenler başarılı sayılacak ve Ocak ayından itibaren ekonomik haklardan yararlanabilecekler. 

540 bin öğretmen eğitim alıyor

Öte yandan Milli Bakanlığı uzmanlık eğitimleriyle ilgili son verileri de paylaştı. Resmi verilere göre 18 Temmuz tarihinde başlayan eğitimlere bugüne kadar 540 bin 66 öğretmen katıldı.