Öğretmenler Dikkat! Eğitimler Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerin uzman ve Başöğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz 2022 tarihi itibariyle başlıyor..

Öğretmenler Dikkat! Eğitimler Başlıyor

Öğretmenler Dikkat! Eğitimler Başlıyor 

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik eğitimleri başlıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda en az 10 yıl görev yapan öğretmenler aldıkları uzman öğretmenlik eğitimi sonrasında yapılacak olan sınavdan geçer not almaları durumunda Uzman Öğretmen, 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapan öğretmenler ise alacakları Başöğretmenlik eğitimi sonrasında yapılacak olan sınavdan geçer not almaları durumunda başöğretmenlik kariyerini alacaklar.  Öğretmenlerin uzman yada baş öğretmen olmaları durumunda maaşlarında yaklaşık 2 bin TL'ye kadar iyileştirmeler olacak. 

Uzman Baş Öğretmenlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak ? 

Uzman yada Baş Öğretmenlik Eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak 

Eğitimler 18 Temmuz'da başlıyor

Daha önceki süreçte uzman yada baş öğretmenlik başvurusu kabul edilen öğretmenlerin uzman yada baş öğretmenlik eğitimleri online olacak şekilde 18 Temmuz 2022 tarihinden itibaren başlayaca.