MEB'de Görevde Yükselme Sınavı Başvuruları Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek görevde yükselme yazılı sınavı için başvuruları kabul ediyor. 400 şube müdürlüğü, 2 bin şeflik, 3 bin memurluk ve 57 saymanlık kontenjanı belirlendi. Sınav sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak.

MEB'de Görevde Yükselme Sınavı Başvuruları Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan görevde yükselme yazılı sınavı için başvuruların kabul edilmeye başlandığını duyurdu. Bakanlık, Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Yönetmeliği kapsamında memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüğü pozisyonlarında görevde yükselme sınavı düzenleyecek.

Başvurular İnternet Üzerinden Yapılıyor

Görevde yükselme yazılı sınavı için başvurular ve onay süreci internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek ve onay süreci son başvuru günü saat 18.00'de tamamlanacak.

Aday Listesi 9 Haziran'da İlan Edilecek

Görevde yükselme sınavına katılacak adaylar, 9 Haziran tarihinde "meb.gov.tr" internet adresinden aday listesini öğrenebilecekler.

Sınav Giriş Belgeleri 26 Haziran'da Yayımlanacak

Sınava girecek adayların sınav giriş belgeleri, 26 Haziran tarihinde yayımlanacak. Adaylar, bu belgeler aracılığıyla sınav yerlerini ve diğer önemli bilgileri öğrenebilecekler.

Sınav Sonuçları 4 Ağustos'ta Açıklanacak

Görevde yükselme yazılı sınavının sonuçları, 4 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar, bu tarihte sınav performanslarını ve elde ettikleri sonuçları öğrenebilecekler.

Belirlenen Kontenjanlar

Görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında yapılacak sınavda, şube müdürlüğü için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık için de 57 kontenjan belirlendi.