MEB Yaz Tatili Süresini Kısaltacak O Uygulamayı Başlatıyor! Öğrenciler Merak İçinde!

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilini kısaltacak o uygulamayı başlattığını duyurdu.

MEB Yaz Tatili Süresini Kısaltacak O Uygulamayı Başlatıyor! Öğrenciler Merak İçinde!

Öğrencileri ve öğretmenleri hatta velileri ilgilendiren yaz tatili kararı MEB'den geldi. MEB yaz tatilini kısaltıyor. Nasıl mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sık sık Eğitim Sisteminde deforme olmuş noktaları düzeltmen için yeni kararlar alıyor. Bakan Özer'in bakanlığı bırakmadan önceki son icraati ise yaz tatili süresinin kısaltılmadı oldu.

Okullar bildiğiniz gibi haziran ayının ortasında tatile giriyor ve Eylül ayının başında açılıyor. Bu sene deprem felaketi sonrası MEB yeni kararlar almamaya devam ediyor.

detay1684586316706848.jpg

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve dünyanın en büyük kara depremlerinden biri olarak nitelendirilen depremin ardından özellikle eğitim konusunda aksamalar meydana geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında hemen harekete geçerek yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar yürütmeye başladı ve sonunda nihai karara varıldı. Bakan Özer, özellikle deprem bölgesi öncelikli olmak üzere aksayan eğitimin önüne geçebilmek için yaz okulu uygulamasının yürürlüğe gireceğini şu ifadeler ile aktardı:

“Öğrencilerimizin matematiğe olan ilgisini artırabilmek, matematik okur yazarlığını artırarak günlük becerilere uygulanabilmesini sağlamak ve İngilizce dilinin konulması ve öğretilmesi kapsamında İngilizce ve Matematik derslerini kapsayan programda; bakanlığımıza bağlı olan resmi ve özel öğretim kurumlarımızda 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflarda eğitim görmekte olan istekli öğrencilerimiz için 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları eğitim verecektir.”

YAZI TÜM İLLERE GÖNDERİLDİ

Yaz tatili dahil olmak üzere 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetleri adı altında verilecek olan eğitimi ile ilgili detaylar 81 ile gönderildi. Özellikle deprem bölgesi illerinde ortaya çıkan eğitim açığının kapatılması için daha fazla önem gösterildiği de biliniyor. Bu kapsamda tüm illerde yer alan okullarda 1 Ağustos itibari ile yaz okulu başlayacak ve 1 Eylül tarihine kadar devam edecek.