MEB Duyurdu! Uzman ve Baş Öğretmenlik Eğitimleri Uzaktan Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı duyuruda uzman ve baş öğretmenlik eğitimlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

MEB Duyurdu! Uzman ve Baş Öğretmenlik Eğitimleri Uzaktan Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman ve Baş öğretmenlik uygulamalarının detaylarını açıkladı. 

19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan sınav ile binlerce öğretmen uzman yada baş öğretmen olacak. Ancak yapılacak sınava öğretmenler katılmadan önce Uzman öğretmenlik için 180 saat, Baş öğretmenlik için ise 240 saat eğitim alması gerekecek. Peki bu uzman ve baş öğretmenlik eğitimleri nasıl yapılacak ? 

Uzman ve Başöğretmenlik eğitimleri uzaktan olacak

MEB bugün yayımladığı duyuruda Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre uzman öğretmen unvanı için 180 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-05 Eylül 2022 tarihleri arasında; Başöğretmenlik Eğitim Programına göre başöğretmen unvanı için 240 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-19 Eylül 2022 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

Uzman Öğretmenlik İçin 10 Yıl Şartı Var

Öğretmenlerin uzman öğretmen olarak sınava katılıp, uzmanlık alabilmeleri için Bakanlık kadrolarında en az 10 yıl görev yapmaları şartı aranacak. Bu 10 yıl süreci 3 Ekim 2022 tarihine göre hesaplanacak.

Uzman ve Baş Öğretmenlik Eğitimlerilerini detayları için TIKLAYIN