MEB Duyurdu! Başöğretmenlik Eğitimleri Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı 19 Eylül 2022 tarihinde sona eren başöğretmenlik eğitimlerinin 25 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

MEB Duyurdu! Başöğretmenlik Eğitimleri Uzatıldı

MEB Duyurdu! Başöğretmenlik Eğitimleri Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ve başöğretmenlik kariyer basamaklarına eğitim süreci devam ediyor. Binlerce öğretmen 18 Kasım tarihinde yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavına hazırlanırken, eğitimlerde neredeyse tamamlandı. 8 Eylül tarihinde başlayan eğitimler uzaktan devam ederken, uzman ve başöğretmenlik eğitimleri sona ermişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada 19 Eylül 2022 tarihinde sona eren başöğretmenlik eğitimlerinin 25 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu ana kadar toplamda 614 bin 390 öğretmenin uzman ve başöğretmenlik için başvuru yaptığını, bu öğretmenlerden yüzde 98.64'ünün ise eğitimlerini  uzaktan olacak şekilde tamamladığını duyurdu.

Yüksek lisans ve doktora yapanlar sınavlardan muaf olacak

Bakan Özer, öğretmenleri mesleki ve kişisel gelişim alanında sürekli desteklemek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek "Eğitimini tamamlayan ve sınavını başarıyla geçen bütün öğretmenlerimiz, uzman öğretmenliğe başvurduysa uzman öğretmenliğe, başöğretmenliğe başvurduysa başöğretmenliğe geçiş yapacak. Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerimiz de sınavdan muaf olacak." değerlendirmesinde bulundu.