MEB'den 2021 Yılı Öğretmen Atama Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021 yılında öğretmen ataması yapılacak mı? sorusuna canlı yayında cevap verdi.

MEB'den 2021 Yılı Öğretmen Atama Açıklaması

MEB'den 2021 yılı öğretmen atama açıklaması.

Bugün Ntv canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ataması sorusuna cevap verdi.

ADAYLAR 60 BİN ATAMA İSTİYOR

Sosyal medya üzerinde son günlerde sürekli paylaşım yapıp seslerini duyurmaya çalışan adaylar, MEB'in 2021 yılındaen az 60 bin öğretmen ataması yapmasını sitiyor. Bu soru bugün Ziya Selçuk'a soruldu. Bakan Seçuk, 2021 yılı öğretmen ataması hakkında şunları söyledi:

"İmkan ve mümkün arasındaki ilişki ile alakalı. Gençlerin umutları bizim için çok değerli. İmkanlar el verdikçe daha çok atama için çalışıyoruz. Bu kurumlar arası bir konu aslında sadece Milli Eğitim Bakanlığında değil."

OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk , okulların açılması ile ilgili, "Önümüzdeki hafta Kabine toplantısında bu konu tekrar değerlendirmeye alınacak. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek.

4 OCAK

"4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin. Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor. 22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz." dedi.