MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzde ki süreç 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Peki MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı nasıl olacak? Öncelik hangi branşlara verilecek ?

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğretmen adaylarına beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı, atanan öğretmenlerin öncelikli olarak afet bölgelerine görevlendireceklerini duyurdu.

Erdoğan'ın 45 bin sözleşmeli öğretmen atama müjdesi sonrasında öğretmen adayları 45 bin sözleşmeli öğretmen atamasında branş dağılımının nasıl olacağını merak etmeye başladı Peki Peki MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı nasıl olacak? Öncelik hangi branşlara verilecek ?

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı nasıl olacak?

Erdoğan'ın öğretmen ataması müjdesinin hemen ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hesabından yaptığı paylaşımda "45 bin yeni öğretmen atama kararı ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız." ifadelerini kullandı. 45 bin sözleşmeli öğretmen atamalarında branş dağılımının nasıl olacağı hakkında resmi bir bilgi henüz gelmezken, öncelikli olarak sayının PDR branşına verileceği görünüyor. Çünkü Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, her okulda en az bir PDR öğretmeninin olması için çalışmaları yürüttüklerini söylemişti.

Buradan yola çıkaran PDR branşına verilecek kontenjanın en yüksek kontenjan olması bekleniyor. PDR branşından sonra ise Özel Eğitim ve Sınıf Öğretmenliği branşlarına büyük kontenjanın verilmesi bekleniyor.