Mahmut Özer Açıkladı: 2022 KPSS Puanı İle Ek Öğretmen Atamasının Detayları Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklamada 2022 KPSS ile ek atama olacağını duyurdu.

Mahmut Özer Açıkladı: 2022 KPSS Puanı İle Ek Öğretmen Atamasının Detayları Belli Oldu!

Kamu Bulteni olarak 2 hafta önce bildirdiğimiz ek atama haberini bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer doğrulamış oldu.

Bundan yaklaşık 2 hafta önce yaptığımız haberde net rakam vermesekte 2023 yılı için 15.000 civarı ek öğretmen ataması olacağını yazmıştık.

Kamu Bulteni olarak ne diyorsak o.

Daha önceki ek atamalarda nokta atışı bilgiler veren Kamu Bulteni yine doğru haberin adresi oldu.

İşte Mahmut Özer'den 2023 yılı için ek öğretmen ataması sinyali:

Bengü Türk TV'de gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 KPSS puanı ile ek öğretmen atama planının olup olmadığı yönündeki soruya yanıt verdi.

8 Mayıs tarihinde gerçekleşen öğretmen atamasının ardından gündeme gelen ek atama konusu, konuk olduğu programda Bakan Özer'e soruldu.

2022 KPSS puanı ile ek öğretmen atama planının olup olmadığı yönündeki soruya Bakan Özer, şu ifadelerle yanıt verdi:

''Son 1 ayda çok ciddi sayıda öğretmen ataması yaptık. Önce engelli öğretmen atamasıyla başladık. Tüm başvuran engelli öğretmenleri atadık. Daha sonra kontenjan açmadığımız puanı olan engelli öğretmenlerimizin atamasını yaptık. 8 Mayıs tarihinde son 20 yılın tek seferdeki en yüksek sayıda atamasını gerçekleştirdik. Tabi yeterli mi? Biliyorsunuz OECD'nin yayınladığı bir rapor var. O raporda çok enteresan bir rapor var. Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi şekilde azalttı ve OECD ortalamasını yaklaştı. Bu her yıl atanan öğretmenlerle oldu. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken şuanda 1 milyon 250 bin öğretmenimiz var. Bu ne demektir. Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak. 2022 Kpss ile ilgili ilave atamalar olacak, 2023 Kpss ile de 2024 Kpss ile de. Çünkü eğitim sistemi sürekli büyüyor.''

Kamu Bulteni olarak tekrar belirtiyoruz: Kimse net rakam veremez ancak... Analiz ve görüşmelerden elde edilen bilgiler ışığında 2023 yılında en az 15 bin ek öğretmen ataması yapılacağını söylememiz mümkün.