Koronaya Yakalananların İsimlerini Yayımlayan Öğretmen Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Bartın'da filyasyon ekibinde görev yapan bir öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Öğretmenin koronaya yakalananların isimlerini yayımladığı bildirildi.

Koronaya Yakalananların İsimlerini Yayımlayan Öğretmen Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Filyasyon ekibindeki öğretmen, koronaya yakalananların isimlerini yayımladı.

Bartın'da meydana gelen olayda, Ulus İlçesi'nde bir öğretmen sosyal medya hesabından koronaya yakalananların ve pozitif kişilerle temaslı olanların isimlerini yayımladı. Filyasyon ekibinde görev yapan personel hakkında son dakika açıklaması geldi. 

Ulus ilçesindeki filyasyon ekibinde görevli öğretmen Hakkı A.'nın önceki gece paylaşım yaptığı ve sosyal medya platformu İnstagram üzerinden korona test sonucu pozitif çıkanlar ile temaslı olanların adlarının yer aldığı bir liste yayınladı. Hakkı A. yaptığı bu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Evde izolasyonda olması gerekenlerin listesidir. Lütfen dikkatli olalım"

TEPKİ GELDİ

Kısa sürede bu gönderiye çok sayıda tepki geldi. Hasta bilgileri gizliliğinin önemine vurgu yapılan tepkiler sonrası öğretmen, gönderisini sosyal medyadan sildi. 

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmen arkadaşımızın filyasyon ekibinde görevli olduğunu öğrendik. Kendi sosyal medya hesabında bu listeleri paylaştığı bizlere bildirildi. Kendisiyle ilgili idari soruşturmayı başlattık. Gereği yapılacaktır"  ifadelerini kullandı.