Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı! Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Detayları Netleşti

12 Mayıs 2022 Tarihli ve 31833 Sayılı Resmî Gazete'de Aday öğretmenlik ve öğretmenlik kariyer basamakları yönetmeliği yayımlandı. Karar ile birlikte Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Detayları Netleşti.. İşte detaylar..

Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı! Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Detayları Netleşti

Milli Eğitim Bakanlığı yeni hazırlanan Aday öğretmenlik ve öğretmenlik kariyer basamakları yönetmeliği bu akşam Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelik ile birlikte Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik detayları netleşti. 

Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği ile birlikte önümüzde ki günlerde Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik eğitimlerinin detaylarının ve başlama tarihlerinin duyurulması bekleniyor. 

Uzman ve Başöğretmenlik detayları netleşiyor

Bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenlerden en az 10 yıl görevde olan öğretmenler Uzman Öğretmenlik için başvuru yapabilecek. Başvuru yapan tüm öğretmenler Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamaları ile birlikte MEB tarafından yapılacak sınavda başarılı olmak kaydıyla (100 üzeriden en az 70 alanlar başarılı sayılacak) Uzman Öğretmenlik kariyerini alabilecekler.

Aynı şekilde uzman öğretmen olarak 10 yıl görev yapan öğretmenler,  Uzman öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmak kaydıyla Bakanlık tarafından yapılan yazılı sınavda en az 70 almaları durumunda başöğretmenlik kariyerini alabilecekler. 

Öte yandan yüksek lisans eğitimi olan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından, doktorası olan öğretmenler ise başöğretmenlik yazılı sınavından muaf olacaklar. Bu öğretmenler açılan 180 ve 240 saatlik eğitimleri tamamlamaları şartıyla uzman ve başöğretmen olabilecekler. 

  Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Detayları içeren Yönetmeliğie ulaşmak için Tıklayın