Hükümetten Ücretli Öğretmen Maaşları Açıklaması

Ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Hükümetten yapılan açıklamada ücretli öğretmen maaş düzenlemesine yer verildi.

Hükümetten Ücretli Öğretmen Maaşları Açıklaması

Hükümetten ücretli öğretmen maaşları açıklaması.

Ahaber 'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  ücretli öğretmenlerin maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, mağduriyetlerin giderilip gideirlmeyeceği meselesine değindi.

Okulların kapalı olması nedeniyle ücretli öğretmenlerin çalışamadığı , girdiği ders başına maaş aldıkları için ücretli öğretmenlerin işsiz kaldığı mağduriyetinin canlı yayında iletilmesi sonrası Bakan Ziya Selçuk, ücretli öğretmelerin girdiği ders başına ücret aldığını anımsattı.

Bakan Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaş düzenlemesinin hukuksal boyutunun olduğunu söyleyerek, "Şu an bir kriz var böyle bir durumda çözüm üretilebilir mi? Şu anki mevzuatta bu görülmüyor. Türkiye'de esnaf, sanatkar, işletmeciler, sanayiciler herkes kendi katmanında bazı sıkıntılar yaşıyor. Cumhurbaşkanımız büyük bir paket açıkladı. Bu paketin ayrıntılı, teknik çalışmalarını uzmanlar yapıyor. Biz, değerlendirmeleri, teknik açıklamaları, bunun hukuksal karşılığını netleştirelim ondan sonra bu konularla ilgili açıklamalar peyderpey yapılır." dedi. 

ÖZEL OKULLAR ÜCRET VERİYOR

"Özel okullara gidilmediği halde ücret verildiği"  ifadesinin yöneltilmesi üzerine  Bakan Ziya Selçuk, "Özel okullara, şunu yapın ya da bunun yapın' demek hukuksal bir karar içerisinde olmalı. Bizde bu konuda teknik olarak çalışıyoruz ve tüm paydaşlarla irtibat halindeyiz." dedi.

Peki sizce ücretli öğretmen maaşında nasıl bir düzenleme olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA