Hükümetten 2021 Öğretmen Atama Açıklaması: "En Üst Sayıda Öğretmen Ataması Yapılacak"

Hükümetten öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bütçe dahilinde en üst sayıda öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Hükümetten 2021 Öğretmen Atama Açıklaması: "En Üst Sayıda Öğretmen Ataması Yapılacak"

Hükümetten öğretmen atama açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada öğretmen atamasına değindi ve 2021 yılında kaç öğretmen ataması yapılacak? sorusuna cevap verdi. 

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerine katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamuda çalışan personellerin durumuna değindi ve "4/C’den 4/B’ye geçirilenlerin durumuna dair… Bildiğiniz gibi, bu uygulama aslında sosyal devlet ilkesi gereği hayata geçirilmişti. Özelleştirme uygulamalarının başladığı 1991 yılından sonra, özelleştirilen kuruluşlarda çalışan memurlarımızın, sözleşmeli personelimizin diğer kuruluşlara nakilleri yapıldığı zaman işçilerin nakli öngörülmemişti ve akitleri feshedilen işçiler işsiz kalmaktaydı. Dolayısıyla biz geldiğimiz zaman, 2004 yılında Bakanlar Kuruluyla yapılan düzenlemeyle, özelleştirilen KİT’lerde iş akitleri feshedilen işçilerimizin kamu kurumlarına 4/C’li olarak istihdamlarına imkân sağlandı; bu, 2004 yılında oldu. 2010 yılından itibaren de yapılan düzenlemelerle bu personelimizin çalışma şartları sürekli bir şekilde iyileştirildi. Başlangıçta on ay olan çalışma süresi, on bir ay yirmi sekiz güne çıkarıldı; izin süreleri artırıldı. İş sonu tazminatı almaları ve fazla çalışma ücreti ile aile yardımından faydalanmaları sağlandı. Dolayısıyla, personel ücretlerinde de iyileştirmeler gerçekleştirildi. Bu konuda da durum bu şekilde."  dedi.

ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI

Öğretmen atamalarına değinen Bakan Selçuk, 2021 yılında bütçe dahilinde en üst sayıda öğretmen ataması yapılacağını söyleyerek, "Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili Millî Eğitim Bakanlığımızın öğretmenlerin ataması konusunda her daim çok hassas ve bütçe imkânları dâhilinde tüm imkânlar seferber edilmiş durumda. Bu sene de bütçe imkânları dâhilinde en üst sayıda öğretmen atamalarımız yapılacaktır." dedi.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN