EYT'lilere verilen promosyon ile öğretmene verilen promosyon aynı!

Bankalar son dönemlerde EYT'lilere teklif ettiği maaş promosyon tekliflerinin öğretmenlere de etmeye başladı. Öğretmenler ise duruma tepkili, MEB'den çözüm bekliyor..

EYT'lilere verilen promosyon ile öğretmene verilen promosyon aynı!

EYT'lilere verilen promosyon ile öğretmene verilen promosyon aynı

Maaş promosyonları memurları bu dönemde ekonomik rahatlatan ödemelerden bir tanesi. Kamu kurumları her gün maaş promosyon anlaşması yaparak, bünyesinde çalışan memurlara 3 yıllık maaş ödenmesi karşılığında belirli bir tutarda ödemeyi personeline kazandırılyor. 

Ancak durum öğretmenler için farklı, özel ve kamu bankaları farklı kurumlarda ki memurlara yüksek maaş promosyon teklifi ederken, öğretmenlere geldiğin ise komik rakamlar teklif ederek, adeta öğretmenlere bize gelmeyin mesajı veriyor. EYT'li vatandaşlara verilen promosyon teklifinin aynısını da ile ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teklif eden bankalara karşı ise öğretmenler tepki gösteriyor. 

Öğretmenler MEB'den çözüm bekliyor

Geçtiğimiz Eylül ayında 30 binleri gören promosyon tekliflerinin Ocak ayında maaşlara alınan yüzde 30 zam sonrasında 50 bini bulması umulurken tutarlar 10 bine indi. Öğretmenler ise her fırsatta rahatsızlıkları dile getirerek MEB'den konuyla ilgili olarak çözüm bulmasını bekliyor.