Bir müjde de öğrencilere! Yaz tatili Mayıs – Ekim aylarını kapsayacak!

Şu sıralar müjdeler duymaya çok alıştık. Emeklilerden, işçilere, memurlardan, emekçilere pek çok kişi için müjdeler peşi sıra geldi. Bir müjde de öğrencilere geldi. İşte konunun detayları.

Bir müjde de öğrencilere! Yaz tatili Mayıs – Ekim aylarını kapsayacak!

Seçim süreci için geri sayım devam ediyor. Peki bu geri sayımın sonunda ne olacak? Bunu Pazar günü öğrenmiş olacağız. Lakin konumuz bu değil. Konumuz öğrenciler ve okullar. Dolayısıyla da yaz tatili.

Bilindiği üzere ülkemizde yaz tatili periyodu Haziran – Eylül ayı olarak nitelendiriliyor. Yani Haziran’ın ortasında kapanan okullar, büyük bir aksilik olmadığı takdirde Eylül’ün ortasında açılıyor. Bu tatil periyodu belirlenirken dikkat edilen temel unsur ise tabi ki hava sıcaklıkları. Sadece Türkiye’de değil. Avrupa ülkelerinde de okulların yaz tatilleri belirlenirken, hava sıcaklıkları göz önüne alınıyor.

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte sıcaklıklarda da önemli artışlar gerçekleşmeye başladı. Artık yaz mevsiminin Mayıs ayının 2. Yarısıyla birlikte başladığını ve Ekim ayının sonlarına kadar devam ettiğini biliyoruz.

Bu durumu göz önüne alan pek çok Avrupa ülkesi, önümüzdeki yıldan itibaren okul tatillerini HaziranEylül yerine MayısEkim periyoduna çekmeye hazırlanıyor. Mayıs ayının ortasında kapanacak olan okullar, Ekim ayının ortasında açılacak. Dileyen öğrenciler için Eylül ayının ortasından itibaren uzaktan eğitim şeklinde oryantasyon eğitimleri verilecek. Bu eğitimlere katılım mecburi olmayacak.

Bunun bizi ilgilendiren kısmı ise şu. Genelde Türkiye’de eğitim sistemi olarak batı örnek alınıyor. Dolayısıyla batıda yaygınlaşan bir sistemin Türkiye’ye gelmesi de an meselesi diyebiliriz. Özellikle de seçim sonrasında hükümete gelecek olan batı yanlı bir yönetim tatil süresini batıya göre ayarlayabilir.

Buradaki temel sorun ise velilerin şiddetle bu tatile karşı çıkmaları. Peki sizin düşünceniz ne? Avrupa gibi yaz tatilinin MayısEkim ayları arasında olması nasıl olurdu?