Başörtüsü Nedeniyle Öğrenciyi Okula Almayan İki Öğretmen Açığa Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve bir öğrencinin başörtüsü nedeniyle okula alınmadığı iddiaları üzerine 2 öğretmenin açığa alındığına yer verili.

Başörtüsü Nedeniyle Öğrenciyi Okula Almayan İki Öğretmen Açığa Alındı

İzmir Bayrakı'da tepki çeken olay meydana geldi.

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nden gelen haberde, iddialara göre iki öğretmen, bir öğrenciyi baş örtülü olduğu için okula almadı. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı ve söz konusu iddia üzerine ilkokul yöneticisi ile öğretmenin açığa alındığınma yer verildi. 

Bir Velinin açıklaması sosyal medya üzerinde dolaşmaya başladı. İddialar üzerine Bakanlık, Bayraklı'da bulunan bir ilkokulda inceleme başlattığını açıkladı. Söz konusu açıklamada söz konusu durumun pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içerdiğine yer verilerek şu ifadelere yer verildi:

"İddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA