Bakan Öğretmenlere Müjde Verdi! Ara Tatil Seminerleri Online Olacak

12 - 18 Kasım arasında yapılacak 1. dönem ara tatilinde öğretmenler mesleki çalışmalarını Öğretmen Bilişim Ağı - ÖBA üzerinden yapabilecekler.

Bakan Öğretmenlere Müjde Verdi! Ara Tatil Seminerleri Online Olacak

Ara Tatil Seminerleri Online Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan öze ve resmi okulların tümü 12 - 18 Kasım 2022 tarihleri arasında yüz yüze eğtime ara verecek ve milyonlarca öğrenci içim1. dönem 1. ara tatili başlayacak. 12 - 18 Kasım tarihleri arasında öğrenciler tatildeyken, sayıları 1 milyonu aşan öğretmenler ise mesleki çalışmalarına devam edecek. 

Öğretmenler ara tatil seminer çalışmalarının yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağını merak ederken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi verdi. Bakan, 12 - 18 Kasım 2022 ara tatil haftasında öğretmenlerin mesleki çalışmalarını öğretmen bilişim ağı - ÖBA üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

En az bir çalışma yeterli olacak

Öğretmenler için ÖBA üzerinden bulunan 77 eğitim çalışmasından en az birini tamamlamış olmak yeterli olacak.

Bakan Özer'in açıklamaları şu şekilde ; 

"Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkarılan kitaplardan oluşan özel bir seçkiden hazırlanan e-kütüphaneye de yine ÖBA üzerinden ulaşabilecek. Bu dönemde yeni eğitim konuları yanı sıra ÖBA'da geçmişten günümüze yayınlanmış 77 eğitim başlığı yer alacak. Öğretmenlerimizin daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi tamamlamaları yeterli olacak."