Atatürk ve Cumhuriyet'e Hakaret Eden Öğretmen Tutuklandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan sözde öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atatürk ve Cumhuriyet'e Hakaret Eden Öğretmen Tutuklandı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan öğretmen M.K.'nın yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı. Şüpheli şahıs, polis ekipleri tarafından evinde yakalandı.

M.K.'nın evinde ele geçirilen bazı dijital deliller incelenmek üzere emniyete götürülürken, şahsın  emniyetteki işlemlerinin sona erdiği, adliyeye sevk edildiği belirtilmişti. “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kamudan haberler, son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek, ilgili haberleri cep telefonunuza bildirim olarak almak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA