Atama Takvimi Açıklanıyor: Ziya Selçuk'tan 2021 Öğretmen Ataması Açıklaması

2021 öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ziya Selçuk açıklamasında yakın zamanda atama takviminin yayımlanacağını söyledi.

Atama Takvimi Açıklanıyor: Ziya Selçuk'tan 2021 Öğretmen Ataması Açıklaması

Son dakika haberi: Ziya Selçuk'tan öğretmen atama açıklaması.

TRT Kürdi ekranlarına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021 yılında yapılacak öğretmen atamalarına değindi ve atama için dağılımın ihtiyaca göre belirleneceğini söyledi ve  "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatistiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

BRANŞ DAĞILIMI

Atamada süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Selçuk, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" ifadelerini kullandı.

ATAMA TAKVİMİ NETLEŞİYOR

Atama için müzakerelerin sürdüğünü söyleyen ve yakın zamanda atama takviminin açıklanacağını ifade eden  "Kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.