Ali Yalçın'dan MEB'e Sözleşmeli Öğretmene Kadro Çağrısı

Ali Yalçın sözleşmeli öğretmenlere kadro ile ilgili “Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamaları bir an evvel sona erdirilmeli, sözleşmeli öğretmenlere kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle 6 yıl şartı esnetilmelidir” dedi.

Ali Yalçın'dan MEB'e Sözleşmeli Öğretmene Kadro Çağrısı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'dan sözleşmeli öğretmenlere kadro çağrısı.

Eğitim Bir resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan haberde, Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarna son verilmesi istedi. Genel Başkan Ali Yalçın, konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı ve MEB'E çağrıda bulundu.

Öğretmenlerin işi ile eşi arasında tercih yapmaya zorlanmasının, aynı kısır döngünün sürekli olarak devam etmemesi, hataların tekrar edilmemesi için Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Ali Yalçın, bu uygulamanın bir an önce son bulmasını istedi. Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşmelilik, öğretmenin eşinden/çocuklarından ayrı olması nedeniyle iç huzurunun da iş huzurunun da olmadığı bir uygulama. Öğrencisine hizmet azmi ile ailesine hasreti aynı anda taşımak demektir bu. Moral, motivasyon ve verimlilik tartışması yaşanıyor. Sözleşmeli öğretmenlik, anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğünü bozuyor; eşleri, çocukları anne babalarından 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor. Öğretmenlerimiz ‘zorunlu hasret’ yükümlülüğünden; eğitim sistemi, yaşanan sorunlar nedeniyle ‘sözleşmeli öğretmen’ yükünden kurtulmalıdır. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması konusundaki haklı taleplerimize ve kararlı çabalarımıza olumlu cevap verilmesi için yeteri kadar gerekçenin oluştuğu kabul edilmelidir. Bu konuda adım atmak, bazı gerekçelerle erteleniyor olabilir.”

Yalçın açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme kısıtlamaları sona erdirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlere kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle 6 yıl şartı esnetilmelidir. Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki özlük hakları kaynaklı var olan makas kapatılmalı ve yaşanan tenakuzun da bir an önce önüne geçilmelidir."

Kamubulteni.com | Ankara