AK Parti Vekilden Öğretmen Maaşları ve Kariyer Meslek Kanunu Açıklaması

Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem meclisten verilen soru önergesi karşısında yapmış olduğu açıklamada Ocak 2023'ten itibaren getirilecek özlük hak düzenlemeleri ile birlikte Öğretmen Maaşları Ek Ders Dahil 17-23 Bin Arasında Olacağını söyledi. Erdem ayrıca kariyer meslek kanunu üzerinde iyileştirmelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Vekilden Öğretmen Maaşları ve Kariyer Meslek Kanunu Açıklaması

AK Parti Vekilden Öğretmen Maaşları Açıklaması

1 Ekim tarihinde yasama yılının başlamasıyla birlikte TBMM'de yoğun mesai başladı. Bir çok yasanın görüşüldüğü genel kurulda zaman zaman verilen soru önergeleride görüşüp konuşuluyor. Bu kapsamda İyİ Partili vekil İsmail Koncuk tarafından öğretmenler hakkında verilen soru önergesine karşılık olarak Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem mecli kürsüsünde önemli açıklamalarda bulundu. 

Kariyer meslek kanunu iyileştirilecek

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutlayan Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem, ülkemizde de 24 Kasımda'da ayrıca öğretmenler gününün kutlanacağını vurguladı. Meclisini bu sene öğretmenler için çok önemli bir kanun çıkarttığını sözlerine ekleyen Erdem, kariyer meslek kanunu üzerinden görüşmelerin hala yapıldığını ve kanunun önünmüzde ki günlerde iyileştirileceğini aktardı.

Öğretmen maaşları 17 - 23 bin arasında olacak

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili olarak açıklamalarını sürdüren Erdem, 2023 Ocak ayından itibaren öğretmenlerin özlük haklarından yapılan iyileştirmeler sonrasında öğretmen maaşlarının ek ders ödemeleri dahil 17 - 23 bin TL arasında olacağını vurguladı.