90 Beden Eğitimi, 200 Engelli Öğretmen Alımı Yapılacak: Atama Tarihi Açıklandı

Engelli öğretmen ataması ve milli sporculardan beden eğitimi öğretmen ataması için kılavuz yayımlandı. Başvurular 15 Haziran 2020 günü başlayacak.

90 Beden Eğitimi, 200 Engelli Öğretmen Alımı Yapılacak: Atama Tarihi Açıklandı

290 öğretme nalımı için duyuru yayımlandı.

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında son başvurular bugün alınıyordu. 12 Haziran tarihinde başvuruların sona ermesinin ardından engelli ve milli sporcu öğretmen alımı için duyuru yayımlandı. 200 engelli öğretmen alımı 90 milli sporculardan öğretmen alımı için yayımlanan duyuruda başvuruların 15 Haziran günü başlayacağına yer verildi. 

MEB tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Bu Duyuru: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları hakkındaki 20.02.2014 tarihli 9 sayılı Kurul Kararı ve eki çizelgede yer alan hükümler doğrultusunda hazırlanmıştır. Duyuruda yer almayan hususlarda ilgili mevzuat hükmü geçerlidir."

ENGELLİ ÖĞRETMEN KONTENJAN DAĞILIMI

90 BEDENE EĞİTİMİ ÖĞRETMEN ALINACAK

200 engelli öğretmen alımının yanı sıra milli sporcular arasındna 90 beden eğitimi öğretmen alımı yapılacağı açıklandı. 

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Atamalar için başvurular 15 Haziran 2020 günü başlayacak. 19 Haziran 'a kadar devam edecek başvurular http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. 

Milli sporculardan 90 beden eğitimi öğretmeni alımı kılavuzu için TIKLAYIN

200 engelli öğretmen alımı kılavuzu için TIKLAYIN