2023 Öğretmen atama sayısı açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında yapacağı sözleşmeli öğretmen atama sayısını önümüzde ki hafta açıklayacak..

2023 Öğretmen atama sayısı açıklanıyor

2023 Öğretmen atama sayısı açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında bakanlık bünyesine yapılacak olan sözleşmeli öğretmen sayısını açıklıyor. Öğretmen adayları uzun süredir seslerini duyurmaya çalışırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde 2023 yılında kesinlikle sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurmuş ve çalışmalar tamamlanınca öğretmen atama takviminin duyurulacağını belirtmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama çalışmasını tamamlamak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığının verdiği kadro izni doğrultusunda 2023 yılında MEB bünyesinde yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atama sayısı önümüzde ki hafta içinde duyurulacak.

Kontenjanda öncelik PDR'de

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamaların büyük kontenjanı deprem bölgeleri olan 10 ile vermesi bekleniyor. Branşlara göre atama sayısında ise önceliği PDR alanına verilmesi bekleniyor. Bu konuyla ilgili olarak milli eğitim bakanı Mahmut Özer kısa bir süre önce, "her okulda en az bir PDR öğretmeni olacak" şeklinde açıklama yapmıştı.

Bizi instagramdan takip etmek için Tıklayın