2022 İl Dışı Tayin Duyurusu Yayımlandı! İşte İl Dışı Yer değiştirme Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler için il dışı yer değiştirme duyurusu yayımlandı. İşte 2022 il dışı yer değiştirme takvimi..

2022 İl Dışı Tayin Duyurusu Yayımlandı! İşte İl Dışı Yer değiştirme Takvimi

2022 İl Dışı Tayin Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan resmi okullarda görev yapan sözleşmeli ve kadro öğretmenler için 2022 yılı il dışı yer değiştirme süreci başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 il dışı tayin dönemine ilişkin duyuruyu bugün yayımladı. 

Başvurular 25 Temmuz'da başlıyor

Yayımlanan il dışı tayin duyurusuna göre Bakanlık bünyesinde bulunan resmi okullarda görev yapan ve bulunduğu ilde en az 3 sene çalışan sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler il dışı tayin isteğinde bulunabilecekler. İl dışı tayin isteğinde bulunacak öğretmenler başvurularını online ortam üzerinden 25 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapabilecekler. İl dışı tayin sonuçları ise MEB tarafından 1 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak ve yer değişikliği olan öğretmenler yeni okullarına 2 Ağustos 2022 tarihinden itibaren görevlerine devam edebilecekler. 

20 Şehre Tayin İçin 3 Yıl Şartı Aranmayacak

Öte yandan Bakanlık tarafından belirlenen 20 şehre tayin için ise öğretmenlerden 3 yıl şartı aranmayacak. Diğer bir deyişle kılavuzda belirtilen 20 şehre tayin isteyen öğretmenlerden bulundukları ilde 3 sene çalışma şartı aranmayacak.

işte o 20 il : 

2022 Yılı MEB İller Arası Yer Değiştirme Duyurusuna Ulaşmak için TIKLAYIN