Feti Yıldız'dan Mahkumlara Af Açıklaması: Tahliye Olacak Sayı

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması geldi. MHP Milletvekili Feti Yıldız af ile ilgili yaptığı açıklamada tahliye olacak hükümlü sayısını açıkladı. İşte açıklama ve rakamlar.

Feti Yıldız'dan Mahkumlara Af Açıklaması: Tahliye Olacak Sayı

Son dakika: Mahkumlara af açıklaması.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Yıldız yaptığı açıklamada şartlı ceza indirimine değindi ve tahliye olacak mahkum sayısını verdi.

Feti Yıldız , Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada infaz yasası ile yapılacak ceza indirimi düzenlemes için ilk etapta 93 bin kişinin , daha sonra da 36 bin kişinin tahliye olacağını söyledi.

Feti Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"“Şartlı ceza indirimi “kanun teklifinin yasalaşması halinde ilk etapta 93.000 kişi ,zaman içinde. 36.000 kişi toplamda 129.000 kişi tahliye olur. 14 Eylül tarihi itibariyle Cezaevinde toplam hükümlü ve tutuklu 284.624 kişi bulunmaktadır.Ülkemizdeki adli hakikat budur."

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

EN ÇOK MERAK EDİLEN SORU: NE ZAMAN?

Kamuoyunda mahkumlara af olarak bilinen şartlı ceza indirimi ikinci yargı paketi ile gelecek. Edinilen bilgilere göre ikinci yargı paketi çalışmalarının sürdüğü ve Aralık ayında TBMM 'ye sunulacağı bildirildi. Geçtiğimiz gün Karar Gazetesi 'nde yer alan haberde ceza indiriminin Yılbaşından sonra meclisten geçeceği bildirildi. Ancak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ikinci yargı paletinin yılbaşından önce meclisten geçeceğini söyledi.

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN