Hukuk Sınıfı Subay Alımı için Başvuru Süreci 13 Ocak'ta Sona Erecek

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan duyuruda TSK'ya hukuk snıfı subay alınacağı bildirilmişti. Hukuk mezunlarından gerçekleşecek alıma başvurular 13 Ocak 2020 tarihine kadar e-Devlet şifreleriyle yapılabilecek. Başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerekiyor. 

Hukuk Sınıfı Subay Alımı için Başvuru Süreci 13 Ocak'ta Sona Erecek

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARI ART ARDA GELDİ! TIKLA VE KATIL.

SUBAY ALIMI İÇİN BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Milli Savunma Bakanlığı'na hukuk sınıfı subay alımı yapılacak.MSB Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin sayfası üzerinden yapılan resmi bilgilendirmede, dış kaynaktan subay alımı için başvuru yapacak adayların yaş ve mezuniyet şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği belirtilmiş, başvuru genel şartları aşağıdaki gibi sıralanmıştı:

- Türk vatandaşı olmak,

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

- Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak ya da soruşturma veya kovuşturma altında bulunmamak.

- Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya guruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.

- Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

- Erkek adaylar için yedek subay olma koşullarını taşımak.

- Subay naspedilmek için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’ndaki şartları taşımak.

- Yapılacak sınav ve mülakatta yeterli not almış olmak,

- Dış kaynaktan başvuran adaylar için TABLO-1’de yer alan branşlarda Fiziki Yeterlilik Testinde (FYT), başarılı olmak.

- Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.

- Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmak,

- Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1992 ve daha sonraki tarih doğumlular)

- Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1987 ve daha sonraki tarih doğumlular)

- Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken ilişiği kesilmemiş veya çıkarılmamış olmak.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Ön başvuru işlemleriyle ilgili MSB Personel Temin sayfasından yapılan bilgilendirmede, "Adaylar ön başvurularını 13 Ocak 2020 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır." denildi. 

DAHA FAZLA DETAY İÇİN TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA