Kamu kurumu uzman yardımcısı ve memur alımı yapıyor

Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) sözlü giriş sınavı ile 7 (yedi) Akreditasyon Uzman Yardımcısı ve 1 (bir) İdari Personel alımı yapılacak. İşte başvuru şartları..

Kamu kurumu uzman yardımcısı ve memur alımı yapıyor

Kamu kurumu uzman yardımcısı ve memur alımı yapıyor 

Türk Akreditasyon Kurumu uzman yarcdımcısı ve memur alımı yapacak. Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) sözlü giriş sınavı ile 7 (yedi) Akreditasyon Uzman Yardımcısı ve 1 (bir) İdari Personel alımı yapılacak. 

Başvurular internet üzerinden

Alımlar kurumun yapacağı sınav ile olacak ve sınav başvuruları 15 Mart 2023 – 2 Nisan 2023 tarihleri arasında ;e-Devlet üzerinden Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru şartları neler ?

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak

Akreditasyon Uzman Yardımcılığı pozisyonu için;

  •  Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen (Tablo-1) bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  •  Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2021 veya 2022 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) yukarıda tabloda (Tablo-1) belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

İdari Personel Pozisyonu için;

  •  En az iki yıllık ön lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen (Tablo-2) bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  •  Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2022 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo-2) belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

Türk Akreditasyon Kurumu uzman yardımcısı ve memur alımı ilanının detaylarına ulaşmak için TIKLAYIN